Има ли Бойко Рашков 19 имота и по какъв начин ги

...
Има ли Бойко Рашков 19 имота и по какъв начин ги
Коментари Харесай

Маноил Манов нападна Бойко Рашков за имоти

Има ли Бойко Рашков 19 парцела и по какъв метод ги е придобил. Този въпрос зададе Маноил Манов от ГЕРБ относно имотното положение на вицепремиера и министър на вътрешните работи в служебното държавно управление. Това стана на следващ ексклузивен брифинг в централата на партията през днешния ден.

От ГЕРБ заговориха и за информация в медийното пространство за това, че е оповестен брачният контракт на Рашков, от който излиза наяве за парцелите му. И запитаха по какъв начин като цялостен живот си бил държавен чиновник, имаш такова богатство.

“Много е елементарно да се явяваш като носителя на правдата в едно държавно управление, назначено от президента Радев, само че дължиш отговор аджеба с какви пари един следовател, по-късно началник на Бюрото за надзор на СРС-та, след това учител взе, че направи такава имотна сага към себе си ”, разяснява Манов.

Той настоя, че вместо да приказва за “лоши хора ”, Рашков дължи отговори по тази тематика, с цел да “знаят хората и ти кой си ”. Манов насочи и рецензия, че вътрешният министър е част от предизборната акция на Радев и го дефинира като “сивия представител ”. По думите на някогашния народен представител Рашков дължи отговори и за “оная резиденция, дето е на шейх ” преди да се изявява като притежател на правдата.

Маноил Манов настоя, че с разкритията си и с поставените въпроси пред медиите ГЕРБ иска да изсветли нещата към Рашков, само че и към други членове на кабинета. Така през днешния ден от партията още веднъж питаха за някогашния бизнес на новия началник на Държавна фирма “Земеделие ” Борис Михайлов.

Маноил Манов упрекна Рашков, че надвишава пълномощията си като министър на вътрешните работи. И му напомни какви са неговите функционалности. А те, по думите на Манов, не включват оперативна работа, приемане на сигнали, осъществяване на следствия и “привиквания на следователи ”.

“Това не е обикновено! ”, възкликна той.

“Борбата против институционалността доближи своята граница. Лудост е това, което се случва сега ”, обяви още той.

Маноил Манов попита и къде са доказателствата за подслушвани лица, за които Рашков твърдял. Припомни епизод от живота на 43-тото Народно заседание, когато актуалният министър говорел за подслушвания.

“Тръшна там 25 индивида подслушвани и всичко това оттече ”, каза Манов.

ГЕРБ са се подразнили от държанието на Рашков по време на присъединяване му в конференция за битката с трафика на хора, където е имало похвали за дейностите на страната в тази посока. Според Манов обаче Рашков се е опитал да заглуши това.

“Много му беше значимо той да отклони вниманието от всичко това и да почнем да приказваме отново за някакви други неща, които не бяха значими ”, сподели той.

" ГЕРБ не се разпознава в сигналите за напън върху гласоподаватели, упоменати от министър Рашков ". Това пък съобщи Тома Биков на конференцията в четвъртък. И прикани служебния вътрешен министър " да не се държи като пенсиониран служител на реда “.

„ Някой желае да ръководи страната, изкривявайки волята на хората. Това са позорни феномени в политическия ни живот. Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, в това число с цената на закононарушение, ние ще противодействаме на това ”, съобщи по-рано през днешния ден служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по мотив изнесените през вчерашния ден схеми за избирателен напън върху жители за кого да гласоподават.

Той добави, че всекидневно постъпват такива сигнали, даже и до него самия.

" Опитват се избрани политически сили за следващ път да организират „ изборна акция ” с напън върху гласоподаватели. Било представители на компании с по-голям брой на чиновници, където надали не слагат взаимозависимост за оставането на работа с това, за кого ще гласоподават. Било прилепяне на някои български жители от известни етноси със същата цел ”, сподели Рашков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР